Eladnám a könyvemet!

Jó helyen jársz, mert mi pedig örömmel vásárolunk! Mielőtt azonban belevágnánk, kérünk, hogy alaposan olvasd el a tudnivalókat, hogy egyikünket se érjen kellemetlen meglepetés.

Tudnivalók a könyveladásról

  • Töltsd ki és küldd el a könyvadatlapot a következő oldalon.
  • Mi emailben válaszolunk, hogy megvennénk-e a könyveidet.
  • Ha igen, a könyveket neked kell összekészítened, gondosan becsomagolnod és feladnod vagy átadnod a futárunknak. A szállítás költségét mi álljuk.
  • Amikor a könyvek megérkeznek hozzánk, aktivizáljuk a kuponodat vagy átutaljuk neked a vételárat.

A téma adott: gyerekkönyveket, ifjúsági könyveket és szülőknek szóló könyveket árulunk, és ezeket is keressük. Jöhetnek olyanok, amelyek még bolti forgalomban vannak, és jöhetnek régi kedvencek, amelyek már csak antikváriumban fordulnak elő. Mindent azonban sajnos nem tudunk megvenni. Két szempont alapján vásárolunk könyveket:

1. A bolt profilja

A Róka úrnál erősen szelektálunk a saját ízlésünk szerint, hiszen éppen az az egyik célunk, hogy válogatott klasszikus és kortárs gyerekirodalmat kínáljunk nektek. Nem tudunk ezért megvenni olyan könyveket, amelyeket – ezt nem tudjuk máshogy megfogalmazni – kevésbé szeretünk. Kérjük, hogy ezt a szubjektivitást fogadd el tőlünk, ha esetleg azt a választ kapod, hogy az általad felkínált könyvek nem illenek a kínálatunkba. Azt javasoljuk, hogy nézz körül a termékek között, hogy képet kapj a profilunkról. Az adatbázisunkban már szereplő könyvek biztos befutók, különösen, ha éppen nincs nálunk belőle (de persze nem akadály az sem, ha már van készleten könyvből, amelyet te eladnál!). Ha kérdésed van egy könyvvel kapcsolatban, csak küldj nekünk egy üzenetet.

2. Állapot

Főszabály szerint csak legalább jó állapotú könyveket veszünk meg. Persze teszünk kivételt, a szerethető régi és ritka kincseknek mi is nagyon örülünk, de ezeknél is fontos, hogy tiszta és nagyjából ép legyen a könyv.

ÚJSZERŰ
antikváriumi könyvek könyvesbolti állapotban. Frissek, ropogósak – valaki egyszer megvette újan, de sosem olvasta el.

HIBÁTLAN
Ezek a könyvek is kifogástalan állapotban vannak, bár általában már nem fiatalok. Egyszer-kétszer olvashatták őket, a borítóik épek, nincs rajtuk szakadás, kopás vagy folt. Leginkább azok a könyvek tartoznak ide, amelyeket régebben adtak ki, így újnak már nem nagyon nevezhetjük, és lapjaik már kissé sárgultak lehetnek, de egyébként tökéletesek.

JÓ ÁLLAPOTÚ
Kisebb szépséghibás könyvek. Egy-egy kopás a sarkokon, kicsit felhólyagosodott vagy karcos borító, lapozásból eredő gyűrődések, sárga lapok – de összességében szépek és épek.

KÖZEPES ÁLLAPOTÚ
Kevés ilyenünk van, de vannak könyvek, amelyek viharverten is megérdemlik a törődést. Ezek a könyvek olyanok mint egy kedves szakadt fülű játékmackó: a borítóik kopottak és foltosak lehetnek, lehet bennük egy beírás, tördezett lehet a gerincük, de belül kincset rejtenek.

Mivel a szállítási költséget mi álljuk, ezt is bele kell kalkulálnunk a költségeinkbe. Ezért arra kérünk, hogy akkor jelentkezz nálunk eladási szándékkal, ha egyszerre legalább három könyvet eladnál nekünk. Felső határ természetesen nincs.

Adhatsz könyvenkénti árakat, vagy egy közös árat is az egész könyvcsomagra. Ha nem tudunk annyit fizetni a könyvekért, amennyit javasoltál, akkor azt jelezzük neked.

Ha nem szeretnél árat megadni, és ránk bízod az ajánlattételt, akkor hagyd üresen ezeket a mezőket. Ebben az esetben mi minden könyvre, amelyet eladásra kínálsz nekünk, adunk egy árajánlatot, amelyet elfogadhatsz és természetesen el is utasíthatsz. A felajánlott vételár mértéke attól függ, hogy mi mennyiért fogjuk árulni a könyvet az antikváriumban, ami változhat a könyv állapotától, gyakoriságától, vagy attól függően, hogy nálunk van-e már belőle több példány.

Ehhez az adatlapon válaszd azt az opciót, hogy a vételár kifizetése helyett kupon formájában jóváírjuk neked a összeget. A kupon akkor válik aktívvá, amikor megérkeznek hozzánk a könyvek, innentől kezdve bármelyik vásárlásnál érvényesítheted. Az ilyen kuponokat össze is vonhatod egy vásárlás során, és más kuponnal szemben ez nem jár le. Ez a te pénzed, ezért ha később mégis azt szeretnéd, hogy kifizessük neked, akkor át fogjuk utalni az eredeti (azaz a 15%-os felár nélküli) vételárat.