Az itt látható készlet többé-kevésbé megegyezik a Szabolcska Mihály utcai üzletünk készletével. A verőcei pop-up kuckónkban nincsenek antikvár könyvek.

Minden egyes könyvünkkel sokat foglalkozunk: gondosan válogatjuk őket, lehetőség szerint megtisztítjuk, fotózzuk, leírjuk, címkézzük, és nagyon vigyázunk rájuk. Személyesen ismerjük mindegyik könyvünket, szeretjük és értékeljük őket. Reméljük, hogy nektek is annyi örömet fognak okozni, mint nekünk.

Ha mégsem azt kaptad, amire vártál – ez a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat –, visszavesszük tőled a könyvet. Ennek feltételeiről és menetéről itt találsz információt.

Veszünk is könyveket! Vannak olyanok, amelyekre különösen vágyunk – ezek megtekintéséhez válaszd ki a Szűrőben a Készlet pontban az Előjegyezhető opciót.

Veszünk persze más könyvet is – a könyveladási lehetőség részleteiért kérjük kattints ide »

ÚJSZERŰ ANTIKVÁR
Az Antikváriumban árult könyvek, de könyvesbolti állapotban. Frissek, ropogósak – valaki egyszer megvette újan, de sosem olvasta el. Csak az elmúlt években kiadott könyvek kerülnek ebbe a kategóriába, és a termékoldalakon ezekhez nem tartozik külön állapotleírás.

HIBÁTLAN ANTIKVÁR
Ezek a könyvek is kifogástalan állapotban vannak, bár általában már nem fiatalok. Egyszer-kétszer olvashatták őket, a borítóik épek, nincs rajtuk szakadás, kopás vagy folt. Leginkább azok a könyvek tartoznak ide, amelyeket régebben adtak ki, így újnak már nem nagyon nevezhetjük, és lapjaik már kissé sárgultak lehetnek, de egyébként tökéletesek. A termékoldalakon lehetnek további információk az állapotról.

JÓ ÁLLAPOTÚ ANTIKVÁR
Kisebb szépséghibás könyvek. Egy-egy kopás a sarkokon, kicsit felhólyagosodott vagy karcos borító, lapozásból eredő gyűrődések, sárga lapok – de összességében szépek és épek. A termékoldalon külön jelezzük a hibákat, és a fotókon is láthatod azokat.

KÖZEPES ÁLLAPOTÚ ANTIKVÁR
Kevés ilyenünk van, de vannak könyvek, amelyek viharverten is megérdemlik a törődést. Ezek a könyvek olyanok mint egy kedves szakadt fülű játékmackó: a borítóik kopottak és foltosak lehetnek, lehet bennük egy beírás, tördezett lehet a gerincük, de belül kincset rejtenek. A termékoldalon és a fotókon itt is külön jelzünk minden hibát.

ELADNÁM A KÖNYVEMET!

Jó helyen jársz, mert mi pedig örömmel vásárolunk!

Mielőtt azonban belevágnánk, kérjük, hogy olvasd el a tudnivalókat, hogy egyikünket se érje kellemetlen meglepetés.

Tudnivalók a könyveladásról

Könyveket személyesen tudsz eladni a Szabolcska Mihály utca 5. szám alatti üzletünkben, nyitvatartási időben. Behozhatod véletlenszerűen is az eladó könyveidet, de mi azt javasoljuk, hogy a csalódások elkerülése érdekében inkább egyeztessünk előtte e-mailben. Ehhez egyszerűen küldj egy fotót az eladó könyveidről a bolt[kukac]rokaur.hu címre, és ha van olyan minimumár, amit szeretnél értük, akkor írd meg azt is. Mi visszajelzünk, hogy melyik könyvet tudjuk megvásárolni és milyen árat tudunk érte adni. Ha ez megfelelő neked, már hozhatod is a könyveket 🙂

A téma adott: gyerekkönyveket, ifjúsági könyveket és szülőknek szóló könyveket árulunk, és ezeket is keressük. Van egy listánk arról, hogy elsősorban mit keresünk: ezek olyan könyvek, amelyek már megfordultak nálunk, gazdára is találtak, de szívesen látnánk őket újra a polcainkon. 

Ezeken kívül persze jöhet sok minden más is, ami még nem szerepel az adatbázisunkban. Mindent azonban sajnos nem tudunk megvenni. Két szempont alapján vásárolunk könyveket:

1. A bolt profilja

A Róka úrnál erősen szelektálunk a saját ízlésünk szerint, hiszen éppen az az egyik célunk, hogy válogatott klasszikus és kortárs gyerekirodalmat kínáljunk nektek. Nem tudunk ezért megvenni olyan könyveket, amelyeket – ezt nem tudjuk máshogy megfogalmazni – kevésbé szeretünk. Kérjük, hogy ezt a szubjektivitást fogadd el tőlünk, ha esetleg azt a választ kapod, hogy az általad felkínált könyvek nem illenek a kínálatunkba. Azt javasoljuk, hogy nézz körül a termékek között, hogy képet kapj a profilunkról.

2. Állapot

Főszabály szerint csak legalább jó állapotú könyveket veszünk meg. Persze teszünk kivételt, a szerethető régi és ritka kincseknek mi is nagyon örülünk, de ezeknél is fontos, hogy tiszta és nagyjából ép legyen a könyv.

Amennyiben szerepel az adatbázisunkban, a honlapon láthatod, hogy mi milyen áron tervezzük árulni az adott könyvet, ha az hibátlan állapotú. Vételárként ennek a 65%-át tudjuk neked biztosítani. Azaz ha egy könyv 2000 Ft-ba fog kerülni nálunk, akkor mi 1300 Ft-ért tudjuk megvenni tőled. Ha valamiért nincsen ár feltüntetve, vagy nincs a könyv az adatbázisban, külön mondjuk neked az árat.

Fontos tudni, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, azért tesszük őket közzé, hogy nagyjából lásd, mire számíthatsz. Előfordulhat azonban, hogy aktuálisan kevesebbet vagy éppen többet tudunk kínálni a könyvedért, attól függően, hogy hogyan változott a könyv elérhetősége, kereslete a honlapon közzétett irányárhoz képest. A tényleges vételárat a könyv állapota is befolyásolhatja.

Ha úgy döntesz, hogy az eladott könyveid helyett nálunk választanál valami mást, akkor 15%-kal magasabb árat számítunk fel a könyveidért. Azaz a fenti példával, 1300 Ft helyett  1495 Ft értékben vásárolhatsz nálunk. A vételárat kétféle módon vásárolhatod le: vagy helyben a könyvesboltban (ilyenkor a webshopban érvényes kedvezményes árakon vásárolhatsz), vagy pedig jóváírunk neked egy kupont, amelyet otthon, a webshopban bármikor felhasználhatsz. Ez a kupon nem jár le, bármikor érvényesítheted. Ha a kupont választod, akkor el fogjuk kérni azt az email-címedet, amelyet az online vásárláskor használni fogsz, a kupon érvényessége ugyanis e-mail címhez kötött.