KOROSZTÁLY
MŰFAJ
ÁLLAPOT
KÉSZLET

Róka úrék antikváriumában különös gonddal válogatott gyerek- és ifjúsági könyvek között keresgélhetsz. Az itt látható készlet többé-kevésbé megegyezik a Szabolcska Mihály utcai üzletünk készletével. A verőcei pop-up kuckónkban nincsenek antikvár könyvek.

Minden egyes könyvünkkel sokat foglalkozunk: gondosan válogatjuk őket, lehetőség szerint megtisztítjuk, fotózzuk, leírjuk, címkézzük, és nagyon vigyázunk rájuk. Személyesen ismerjük mindegyik könyvünket, szeretjük és értékeljük őket. Reméljük, hogy nektek is annyi örömet fognak okozni, mint nekünk.

Ha mégsem azt kaptad, amire vártál – ez a legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat –, visszavesszük tőled a könyvet. Ennek feltételeiről és menetéről itt találsz információt.

Veszünk is könyveket! Vannak olyanok, amelyekre különösen vágyunk – ezek megtekintéséhez válaszd ki a Szűrőben a Készlet pontban az Előjegyezhető opciót.

Veszünk persze más könyvet is – a könyveladási lehetőség részleteiért kérjük kattints ide »

Tudjuk, hogy sokszor nem mindegy, hogy milyen állapotú könyvet veszel meg. Azért, hogy biztosan olyan könyvet tegyél a kosaradba, amilyet szeretnél, igyekszünk pontos állapotleírást adni minden könyvről. Az Antikváriumban árult könyvek fényképei – a borítókép kivételével – mindig az adott példányt mutatják, emellett négy állapotkategóriát használunk, amelyekben a következőkre számíthatsz:

ÚJSZERŰ ANTIKVÁR
Az Antikváriumban árult könyvek, de könyvesbolti állapotban. Frissek, ropogósak – valaki egyszer megvette újan, de sosem olvasta el. Csak az elmúlt években kiadott könyvek kerülnek ebbe a kategóriába, és a termékoldalakon ezekhez nem tartozik külön állapotleírás.

HIBÁTLAN ANTIKVÁR
Ezek a könyvek is kifogástalan állapotban vannak, bár általában már nem fiatalok. Egyszer-kétszer olvashatták őket, a borítóik épek, nincs rajtuk szakadás, kopás vagy folt. Leginkább azok a könyvek tartoznak ide, amelyeket régebben adtak ki, így újnak már nem nagyon nevezhetjük, és lapjaik már kissé sárgultak lehetnek, de egyébként tökéletesek. A termékoldalakon lehetnek további információk az állapotról.

JÓ ÁLLAPOTÚ ANTIKVÁR
Kisebb szépséghibás könyvek. Egy-egy kopás a sarkokon, kicsit felhólyagosodott vagy karcos borító, lapozásból eredő gyűrődések, sárga lapok – de összességében szépek és épek. A termékoldalon külön jelezzük a hibákat, és a fotókon is láthatod azokat.

KÖZEPES ÁLLAPOTÚ ANTIKVÁR
Kevés ilyenünk van, de vannak könyvek, amelyek viharverten is megérdemlik a törődést. Ezek a könyvek olyanok mint egy kedves szakadt fülű játékmackó: a borítóik kopottak és foltosak lehetnek, lehet bennük egy beírás, tördezett lehet a gerincük, de belül kincset rejtenek. A termékoldalon és a fotókon itt is külön jelzünk minden hibát.

Mire figyelj még, amikor online veszel használt könyvet?

Például a könyv méretére és oldalszámára – igencsak bosszantó, amikor egy megtermett, délceg könyvre számítasz, és ehelyett egy noteszkát veszel ki a dobozból. Érdemes figyelni a borító típusát is, a papírkötésű használt könyvek általában megviseltebb állapotban vannak, mint keménykötésű társaik (ami persze nem feltétlenül von le az értékükből, mi például direkt szeretjük ezt a vintage paperback hangulatot). A kiadás éve is hasznos információ, hiszen sok könyvet akár évtizedeken keresztül többször is kiadtak csaknem azonos formában, és lehet, hogy nem egy hetvenes évekbeli példányra (vagy éppen pont arra) vágynál a Gőgös Gúnár Gedeonból. Összességében azt tanácsoljuk, hogy antikvár könyvet mindig a termékoldalról tegyél a kosaradba, és előtte alaposan nézd át az információkat és a fotókat. Ha kérdésed merülne fel valamelyik könyv állapotával kapcsolatban, nyugodtan írj nekünk.

Törzsvásárlói kártya
A kedvezmények a webshopban vásárolt könyvekre érvényesek. Ha szeretnél a Szabolcska Mihály utcai üzletben is a webshopban érvényes árakon vásárolni, nézd meg, hogyan juthatsz Törzsvásárlói kártyához!
Veszünk is könyveket! Ha új helyet kerestek kinőtt kincseiteknek, nézzétek meg a könyveladási lehetőséget nálunk.
Ajándékkártya (5000 Ft)
Nem tudod, mit válassz ajándékba? Bízd rá a választást!​

HÍRLEVÉL